Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо даде ясен знак кой ще е титулярният вратар на лондончани в следващите години. Тибо Куртоа сложи подпис под нов договор, който ще го задържи на "Стамфорд Бридж" в следващите пет години. 

22-годишният белгиец беше купен преди три години, но едва това лято записа официалния си дебют за "сините". Той измести от спора за място под рамката ветерана Петер Чех, за когото се твърди, че може да си тръгне през зимата. 

Куртоа изкара последните три сезона под наем в Атлетико Мадрид, но беше върнат в Челси като алтернатива на чеха. Белгиецът обаче не само, че се конкурира успешно с 32-годишния страж, но и го остави за дълго на пейката. 

"Много съм щастлив от тази сделка, наистина е чудесно, че преподписах за още пет години. Аз нямах съмнение къде ще продължи кариерата ми, но сигурността е нещо важно и сега нямам търпение да продължа да се представям добре с тима", сподели Куртоа пред официалния сайт на клуба. 

От началото на сезона белгиецът записа три мача, в които запази мрежата си суха веднъж и допусна четири попадения. Три от тях обаче бяха в трилъра с Евертън, спечелен с 6:3 от неговия тим.