Мениджърът на Саутхемптън Роналд Куман изрази увереност, че неговият тим може да се бори с Челси и Манчестър Сити във Висшата лига, но само в рамките на 90 минути, а не в течение на целия сезон.

Холандският специалист прави чудеса дотук в първия си сезон в английския футбол, като „светците“ държат второто място в класирането. В събота Лестър ще гостува на южния бряг, след което идва ред на тежка програма – двубои срещу Манчестър Сити, Арсенал и Манчестър Юнайтед в рамките на 8 дни.

„Според мен първенството е надпревара с два коня, защото все още вярвам, че Челси и Манчестър Сити ще бъдат най-силните“, каза Куман.

„В един мач ние може и да ги победим, но в хода на пълния сезон те са по-силни. Ние съзнаваме нашата ситуация и играем мач за мач. Не е необходимо да гледаме по-далеч, защото – по мое мнение – това е най-успешният начин да играеш.“

„Разбира се, искаме да продължим добрата посока, в която пое отборът през последните 3 или 4 години. Следващата стъпка е Европа – мисля, че всички са наясно. Това е нашата мечта и мечтата на феновете“, допълни Куман.