Антонио Конте почти сигурно ще бъде новият мениджър на Челси от следващия сезон. Италианецът подготвя драстични промени в клуба и е получил пълното одобрение от собственика Роман Абрамович.

Конте смята да изгради структура от 18 човека, които ще следят развитието на първия отбор, подрастващите играчи от академията, а също така и набелязаните футболисти, които попадат в трансферните планове на клуба.

46-годишният италианец смята да доведе със себе си екип от 10 човека, а останалите 8 ще запазят позициите си, които в момента заемат в Челси, но задълженията им ще бъдат увеличени.

Асистент мениджър на Конте в Челси ще бъде Анджело Алесио. Фитнес треньори ще бъдат Паоло Бертели и Мауро Сандреани. В екипа на Конте ще влезе и Масимо Карера.

Договорът на Конте с Челси ще бъде за срок от три години.

Неговата заплата ще бъде от 6 милиона паунда на сезон.

Антонио Конте ще разполага със 130 милиона паунда за лятната селекция.

Антонио Конте ще вземе заедно със себе си на „Стамфорд Бридж“ и своя брат Джанлука, който ще бъде тактически съветник. Братът на националния селекционер на Италия ще се грижи за разузнаването на съперниците на Челси и за тактическата постройка на първия тим на лондончани.

Професор Джулио Тоус също ще попадне в щаба на Антонио Конте.

Стив Холанд ще запази поста си на първи асистент на Челси, а Майкъл Еменало ще остане технически директор на „Стамфорд Бридж“.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS