Капитанът на Манчестър Сити Венсан Компани може би ще се върне на терена едва за финалния етап от сезона. Това заяви мениджърът на клуба Мануел Пелегрини.

Тази вечер от 21,45 часа „гражданите“ посрещат Евертън в мач от 21-ия кръг на Висшата лига (пряко по Diema Sport и Gong Play), което се очертава като поредната среща, която белгийският национал ще пропусне. 29-годишният централен защитник има едва 12 мача през този сезон заради серия травми в прасеца.

За последно той игра при 4:1 над Съндърланд на 26 декември, когато отново получи проблем в същата област. Тогава от клуба прогнозираха, че Компани ще се нуждае от 4 седмици за възстановяване, но Пелегрини ревизира плановете.

„Венсан може би няма да се върне скоро“, каза чилийският наставник. „За финалната част от сезона може би ще е здрав. В момента не мога да ви кажа нищо ново. Трудно е, защото Венсан преминава през тежък период и се опитва да намери причините защо има толкова много контузии. Сега е много трудно да ви кажа каквото и да било.“

Липсата на белгиеца е повече от видна за Сити. Когато той бе на терена, отборът допусна само 1 гол във Висшата лига, докато в 11-те мача, които Компани пропусна, „небесно сините“ само веднъж запазиха вратата си суха.