Старши треньорът на Ливърпул Юрген Клоп специално похвали вратаря на мърсисайдци Шамал Джордж, който в контролата срещу Хъдърсфийл Таун /2:0/ се изяви като нападател.

Клоп бе готов да заиграе с 10 души, след като халфът Лукас Лейва се контузи през втората част, а германецът вече бе пуснал в игра всички свои резерви полеви играчи.

Германецът обаче взе решение да пусне в игра като нападател 18-годишния вратар.

"Гледах мача и организирах система с 10 души, когато ми казаха: "Хайде, имаме Шамал", така че я промених", разказа Клопо.

"Играхме със странна формация с Шамал като нападател, но той се справи прекрасно."

"Хей, въпреки че не изглежда през цялото време, тези мачове са си сериозно. Не искаме да правим забавни мачове", коментира Клопо исканията на феновете именно Джордж да изпълни дузпата, която в последствие Алберто Морено реализира.

"При 1:0 в нито един мач на света не трябва да взимаш "забавни" решения. Ако бе 4:0, или 5:0, може да помислиш, но дори тогава това показва липса на уважение към съперника."

"Но всички е окей. Мачът бе труден. През първото полувреме трябваше да вкараме повече. Пропуснахме дузпа и имахме няколко големи шанса, изиграхме някои прекрасни комбинация, така че беше доста добре."

"Но аз не бях прекалено доволен от нивото на концентрация в първите 20 минути. Казах на момчетата, че не беше зле, но ако си вярваме малко повече в качествата, отколкото в отборното представяне, това не е най-доброто решение", допълни Клоп.