Смятаната за сигурна мениджърска рокада в Манчестър Юнайтед все още не е факт и Жозе Моуриньо няма договор с "червените дяволи". В последните дни редица медии написаха, че всичко това е факт и само се чака краят на сезона, за да бъде обявено официално. 

Но вътрешни хора от кухнята на "Олд Трафорд" са споделили пред "Скай Спортс", че няма нищо подобно и все още няма договорка между двете страни. Така че Специалния ще трябва да изчака още известно време, преди да подпише. 

Причината е, че сегашният наставник Луис ван Гаал има още един сезон от договора си и няма никакво намерение да напуска. А Юнайтед няма да го гони преди да се изиграят последните две битки от тази кампания. 

Първата е срещу Борнемут и при определен развой може да донесе място в Топ 4 на "червените дяволи". Втората е с Кристъл Палас на финала на ФА Къп и може да донесе първи трофей на Юнайтед в ерата след сър Алекс Фъргюсън. 

Ако Ван Гаал изпълни тези две цели, ще получи картбланш да изкара последния си сезон от договора, а Моуриньо ще трябва да приеме ново предизвикателство. Но дори само едно от двете неща да не са факт, холандецът е пътник.