Нападателят на Арсенал Оливие Жиру заяви, че вече е възстановен и може да играе във всеки един мач, ала засега мениджърът на тима Арсен Венгер държи завръщането му на терена да става постепенно.

Френският национал трябваше да се подложи на операция, след като счупи пищял през август и по първоначални прогнози щеше да се завърне в игра чак след нова година. Възстановяването му обаче протече доста по-бързо и в момента бившият ас на Монпелие има огромно желание постоянно да бъде на терена.

„Чувствам се добре“, заяви 28-годишният Жиру. „Казах на треньора, че съм готов да играя във всеки мач, затова той се зае да ме успокоява. Той ми каза: „трябва да още известно време да те предпазваме, връщаш се след тримесечно отсъствие заради контузия и не трябва да прибързваме“. Венгер ми обясни, че нямаме бърза работа и че ще имаме много мачове през декември и януари.“

„Свърших добра работа с медицинския щаб и през цялото време имах за цел да се върна за мача срещу Манчестър Юнайтед (в който Жиру вкара гола за Арсенал при загубата с 1:2). Беше страхотно да отбележа, макар и резултатът да не бе добър. Чувствах се добре и съм уверен, че ще измъкнем позитивите от този слаб резултат“, допълни още таранът.