Старши треньорът на Манчестър Юнайтед Луис Ван Гаал призна, че ще му отнеме доста време, за да вдигне на крака "съсипания" отбор.

Ван Гаал сподели наскоро, че е наследил "съсипан" състав, а след победата над Интер, макар и след дузпи, добави: "Във всеки отбор, в който съм бил, е имало трудни моменти в първите три месеца."

"След това играчите вече са наясно какво искам, какъв човек и какъв мениджър съм. Аз съм много прям. Казвам нещата такива, каквито са, така че те трябва да свикнат. Не е толкова лесно обаче," обясни холандецът.

"Начинът, по който тренирам и водя отборите си, е движен от разума, а не от краката. Най-важното е те да знаят защо се случват нещата. Когато започнат да ги разбират, вече не играят само на интуиция," продължи Ван Гаал.

"Много футболисти играят интуитивно, а аз искам от тях да мислят, и да осъзнават защо правят нещата. Този процес е труден, особено в първите три месеца. Изисква време," предупреди специалистът.

"След като оцеляхме първите три месеца, ситуацията бе същата и в Байерн Мюнхен," даде пример Ван Гаал.

"След първите три месеца там бяхме шести или седми, и трети в групата в Шампионската лига. Трябваше да спечелим срещу Ювентус, и го направихме, а това се оказа повратната точка. Сега Юнайтед имат мен, нов мениджър, така че има нови възможности пред играчите да се променят, но това не е лесно. Те трябва да свикнат с напрежението, и да могат да решават за части от секундата какво да правят с топката, което е сложно," завърши Луис Ван Гаал.