Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс намекна, че почти уреденото идване на Марио Балотели в отбора ще е полезно за водещия нападател в момента Даниел Стъридж.

След продажбата на Луис Суарес големите надежди на феновете се пренесоха върху бившия играч на Челси и Манчестър Сити. През минали сезон той беше втори реализатор на Висшата лига (след Суарес) с 21 попадения, а в първия кръг на новата кампания донесе победата с 2:1 над Саутхемптън.

Стъридж вече има 36 гола в 50 мача за „червените“ и Роджърс го е уверил колко важна фигура е за отбора. „Имах разговор с Даниел за това колко ценен е той за отбора“, коментира наставникът.

„Доверието, което имам в него, се дължи на играта и головете му. 36 попадения в 50 мача – такова нещо не се постига, ако не си щастлив или доволен от играта си.“

„Много пъти съм казвал, че Даниел е топ талант, но ние се нуждаем от повече от един топ талант тук. Той е голям футболист за нас и ще си остане такъв.“

„Динамиката е важна, но не се тревожа, защото ако си топ играч с топ манталитет, ще искаш още топ играчи в отбора си. Ако си футболист от класа и дойде друг такъв в отбора, ще си помислиш: „Той е тук, за да помогне“. Топ играчите с топ манталитет отвръщат на конкуренцията“, допълни Роджърс.