Левият краен бранител Алберто Морено не скри задоволството си от факта, че отново е спечелил доверието на мениджъра Брендън Роджърс.

Испанецът, за който бе водена дълга битка през миналото лято, стартира сезона на пейката за сметка на 18-годишния Джо Гомес. Новопривлеченият младок показа потенциал, но и допусна доста грешки, включително направи и дузпа при загубата от Манчестър Юнайтед с 1:3 в дербито на петия кръг във Висшата лига. Оттогава досега Морено отново е първият избор отляво на отбраната.

В четвъртък срещу Сион в Лига Европа 23-годишният играч е на път да запише своя 50-и мач за „червените“, а ако запази нивото си, има предпоставки цифрата да набъбне.

„Това, което ти остава, е да продължиш да работиш. Залягаш здраво в тренировките и се трудиш наистина много, за да получиш шанс и да си готов, когато последното се случи“, коментира бившият ас на Севиля.

„Мениджърът реши, че точният момент да ме пусне бе срещу Бордо и аз улових възможността. Мисля, че оттогава се справям сравнително добре. Изиграх още три мача и смятам, че показах добро ниво. Очевидно обаче съм още млад играч и знам, че мога да стана още по-добър“, добави играчът.

„Дано да дам повод на феновете да се радвамт на играта им и да продължа да ги впечатлявам“, пожела си Морено.