Отборът на Челси се наложи с 2:1 над Ференцварош в контролна среща, част от предсезонната подготовка на лондончани. „Сините“ изоставаха в резултата, след като унгарският тим поведе с гол на Золтан Гера. Рамирес изравни през втората част на мача, а новота лятната покупка на Челси Сеск Фабрегас отбеляза победния гол по-малко от 10 минути преди края.

Въпреки успеха обаче, главоболия не липсваха за мениджъра на англичаните Жозе Моуриньо. Първо съставът му показа по-колеблива игра през първото полувреме, а след това завърналият се в Челси Дидие Дрогба се травмира в 30-ата минута на срещата.

Ференцварош излезе напред в резултата в 17-ата минута. Бившият футболист на Уест Бромич Золтан Гера се възползва от разкрило се пред него изгодно положение и откри за 1:0.

Въпреки опитите на „сините“ този резултат се запази до края на първото полувреме, а след почивката лондончани показа доста по-голяма активност.

Това даде резултат в 51-ата минута, когато Рамирес възстанови равенството – 1:1.

С напредването на времето възпитаниците на Жозе Моуриьно проведоха още няколко стойностни атаки, а една от тях се оказа голова. В 81-ата минута Сеск Фабрегас, който влезе като резерва, се озова на чудесна позиция и хладнокръвно оформи крайното 2:1.

Стартов състав на Челси:  Чех, Аспиликуета, Дрогба, Фелипе, Джон Оби Микел, Рамирес, Шюрле, Торес, Вилиан, Кристенсен, Зума