Лестър започна с наглед лесен успех над Съндърланд в мач от първия кръг на Висшата лига с 4:2.

"Лисиците", водени от Клаудио Раниери, набързо поведоха с 3:0 в рамките на първите 25 минути на срещата. В 11-ата минута Варди откри с добър удар от близко разстояние, след само 7 минути Марез добави втори гол във вратата на Пантилимон.

Отново Марез се разписа от дузпа в 25-ата минута след нарушение на Кетърмол в наказателното поле.

В 56-ата минута Марез нацели и гредата зад стража на гостите.

Дефоу намали резликата в 61-ата минута и върна надеждите на гостите, но само след 5 минути Олбрайтън се разписа за 4:1. Флетчър оформи крайния резултат в 71-ата минута.

Норич загуби домакинството си на Кристъл Палас с 1:3. За гостите се разписаха Заха, Дилейни и Йоан Кабай, а за "канарчетата" точен беше Редмънд.

Евертън не успя да се справи с Уотфорд и завърши 2:2 у дома. "Карамелите" бяха на крачка от поражението, но успяха да се доберат до точка срещу новака в Премиършип. Аруна Коне изравни в 86-ата минута на срещата, за да остави точков актив на "Гудисън Парк".

Астън Вила, който се бореше до последно в предишния сезон за мястото си във Висшата лига започна с труден успех далеч от дома, побеждавайки новака Борнемут с 1:0. Победното попадение дойде в 72-ата минута, а точен беше Руди Гестед.