Бившият капитан на Ливърпул Стивън Джерард разкри, че е правил опити през миналите сезони да помогне при трансферите на клуба. В своята автобиографична книга англичанинът разкрива, че навивал Уилиан и Тони Кроос да преминат на „Анфийлд“, ала и двата пъти не е успял в начинанието си.

Джерард си тръгна от мърсисайдци това лято и премина в американския Лос Анджелис Галакси, макар да имаше други предложения от тимове във Висшата лига. Докато беше част от отбора, именно той беше фигурата, към която всички се отнасяха с респект, а Стиви Джи очевидно е опитал да използва това влияние в полза на клуба.

„Започнах да го (има предвид Уилиан – б.р.) убеждавам. „Мисля, че Ливърпул ще бъде страхотен ход за теб. Феновете са невероятни, историята няма нужда от коментар и в момента изграждаме добър отбор. Можеш да постигнеш нещо страхотно тук – ще се радваме да дойдеш...“ Отговорът на Уилиан беше толкова очевиден, че можех аз да го напиша вместо него, още преди да съм го прочел“, споделя Джерард.

„Той отново каза, че би се радвал да играе с мен, но не е сигурен дали Ливърпул може да му осигури участие в Шампионската лига. После отиде в Челси.“

„Кроос също не ме направи на глупак. Разбира се, скоро след това той подписа с Реал Мадрид. Разменихме си съобщения и аз му пожелах късмет и всичко добро“, добави Джерард.