В Англия винаги е интересно, но днес ще е още по-интересно от обичайното. В 14:45 часа на "Етихад Стейдиъм" Манчестър Сити посреща Лестър в мач с много въпросителни част от 25-ия кръг на Висшата лига. 

"Гражданите" и "лисиците" заемащи първите две места в класирането ще трябва да дадат отговори на доста въпроси. В момента Лестър е първи с 50 точки, а Сити са втори с 47.

"Ако успеем да завършим в четворката и се класираме за Шампионската лига, това ще е фантастичен резултат", коментира наставникът на Лестър Клаудио Раниери след успеха над Ливърпул. Доскоро италианският специалист говореше друго, че отборът му се бори да запази мястото си в елита на английския футбол. Е, нещата вече са променени.

Дори най-смелите привърженици на "лисиците" едва ли са си представяли, че тимът ще е начело в класирането в началото на февруари. С играчи като Варди и Марез двете думи Лестър и шампионска титла звучаха смешно, но нещата вече не са така.

Пелегрини за двубоя с Лестър

Успехът на тима на Раниери се дължи и на опазването на тима от сериозни контузии, което помага отборът да играе с почти еднакъв състав във всеки мач, а това идва като важен фактор в контекста на днешния мач. Лестър залага на изпитани бойци и скорост.

В последните си срещи Манчестър Сити играе успешно. Интересно ще бъде как тимът на Пелегрини е приел назначаването на Пеп Гуардиола като нов наставник на "гражданите" от лятото. Сити вече е на финал в турнира за Купата на Лигата, а за ФА Къп беше преодолян съставът на Астън Вила.

Интересно ще бъде как ще действат тактически двата тима. Предполага се, че Лестър ще изчаква и ще играе на контраатака, а Сити ще действа повече с топката и ще е по-активният тим предвид и домакинството.

​Обратното броене за Пелегрини

За Сити ще е важна домакинската победа, тъй като това ще подплати шампионските амбиции на тима, а евентуалното поражение на Лестър едва ли ще измени настроението в тима на Раниери. Примерът е ясен, поражението от Арсенал не повлия особено на "лисиците".

Любопитен факт е, че Манчестър Сити е най-добрият домакин с 28 точки, а Лестър е най-добрият гост с 25 точки.

Двубоят може да гледате в ефира на Diema Sport 2 и Gong Play от 14:45 часа в съботния ден.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS