Английски аматьорски клуб изпрати съвсем истинска оферта за една от все още големите звезди на световния футбол Роналдиньо. Амбицираните аматьори са от шестодивизионния Бейсингстоук Таун. 

Лично маркетинговият им директор Саймън Хууд обяви, че е изпратено предложение до агента на бразилеца Роберто де Асис, който е и негов брат. От клуба посочват възможно най-високата заплата, която могат да си позволят и чакат съвсем сериозен отговор от Роналдиньо. 

"Пратихме оферта до брат му и чакаме отговора. Стигнахме до този вариант, когато взехме един списък със свободните агенти в момента и бяхме шокирани да видим, че играч като бразилеца е в него."

"Помислихме си, че той ще е щастлив да се завърне в играта чрез трамплина, който му предлага нашият клуб. Ние сме трети в дивизията си и ако той се съгласи да дойде, ще бъде голям бонус не само за нас, ами за целия аматьорски футбол в Англия", къде на шега, къде на сериозно заяви Хууд пред "Би Би Си". 

Макар и вече на 34 години и без отбор от средата на юли, когато си тръгна от Атлетико Минйеро, Роналдиньо едва ли е толкова изпаднал, та да приеме офертата на Бейсингстоук Таун. Той може да подпише с който клуб си избере, тъй като е разтрогнал договора си с бразилците преди 15 август.