Легендата на английския футбол Гари Линекер изригна срещу Световната футболна централа ФИФА. Той е разочарован от решението на управниците на световния футбол за провеждането на Световното първенство през 2022 г. в Катар. 

Сред конкурентите на арабската страна за домакинството на шампионата беше и Англия, а Линекер беше ангажиран с ролята на посланик. Според него, катарците са взели форума чрез корупционна схема. 

"Бях с Дейвид Бекъм вечерта преди решението на ФИФА. Опитвахме се да спечелим подкрепа, бяхме ангажирали цялата държава в това. Казах дори на премиера, че ние сме единствената държава, впрегнала такъв ресурс."

"Тогава обаче усетих на къде отиват нещата и му казах, че всичко мирише. Даже направо вони. Цялата тази корупция по високите етажи на ФИФА те кара да се чувстваш гадно."

"Сеп Блатер управлява световния футбол с диктатура и направи много глупости. Не ме разбирайте погрешно, нямам нищо против да има Световни първенства на повече точки по света. Но трябва да се съобразяват малко."

"През лятото в Катар просто не може да се играе футбол, трябва да се мисли за здравето на хората. Като се замислиш за всички гадости, които направиха, направо ти идва да повърнеш", сподели Линекер пред списание GQ.