Преговорите между английския Кристъл Палас и американския бизнесмен Джош Харис са на финалната права, информират медиите на Острова. Собственикът на хокейния Ню Джърси Девилс и баскетболния Филаделфия ще добави към визитката си и лондонския футболен клуб. Според информациите до този момент, Харис е готов да плати 70 млн. паунда за акциите на „орлите“, а според близки до преговорите, сделката е сигурна на 90%.

В последните няколко години Харис упорито се опитва да влезе във футбола, като води преговори с ръководството на Палас още през 2010 година, но тогава до сделка не се стигна. Впоследствие бизнесменът отправи запитване и до Астън Вила, но собственикът Ранди Лърнър постави цена от 200 млн. паунда, която отказа Харис. От друга старана локацията на Палас в Лондон е далеч по-атрактивна за американците, което също е наклонило везните.

Джош Харис присъства на последните три мача на Кристъл Палас на „Селхърст Парк“ и се очаква съвсем скоро да се превърне в шестия американец с клуб във Висшата лига. Както е известно, американци управляват още Ливърпул, Арсенал Астън Вила, Съндърланд и Манчестър Юнайтед.