Отбборът на Локомотив Русе привлече защитника на английския аматьорски тим Фавершъм Страйк Форс Александър Маринов. 27-годишният футболист бе трансферна цел на „железничарите“ за лятната селекция и бе дал дума да се присъедини към отбора веднага, след като се прибере от Острова.

С този трансфер „червено-черните“ продължават да следват клубната политика по отношение на представителния отбор – всички футболисти да са русенци. Маринов, който е юноша на Дунав, е играл в Б група с екипа на Сливен 2000 и е бил част от третодивизионните тимове на Две могили, Кубрат 2007 , както и от мъжкия отбор на Дунав 2010.

С Фавершъм Страйк Форс Маринов стана шампион на Премиер лигата на Кент Каунти през изминалия сезон 2015/16. Той играе еднакво добре като десен бек и като централен защитник. „През миналия сезон изиграх първите два мача отдясно на защитата, след което треньорът ми ме постави до края на първенството да играя като централен защитник“, обяснява новото попълнение в редиците на русенските „железничари“ пред официалният сайт на Локо Русе.

„Нямам търпение да облека екипа на Локо Русе. За мен това е ново предизвикателство, въпреки че се познавам с всички в отбора. Надявам се да помогна с каквото мога за доброто ни представяне в първенството на Трета лига“, каза още Александър Маринов. Той изгледа последния мач на „железничарите“ в Кубрат миналата неделя, а вчера направи първа тренировка с отбора.

Техническият директор на Локомотив Русе Калоян Георгиев ще уреди днес картотеката на новия защитник в Зоналния съвет на БФС във Варна и Маринов ще бъде на разположение на старши треньора Борислав Богомилов за предстоящото дерби с Добруджа 1919 (Добрич).

Двубоят е от 17:00 ч в неделя, 4 септември.