Победа №8 в шампионата на Югоизточната Трета лига постигнаха футболистите на Карнобат. С 3:1 момчетата на играещия треньор Георги Калоянов преодоляха Верея II /Стара Загора/.

Успехът не дойде леко, но пък за сметка на това е много ценен за победителите, които първи инкасираха гол и завършиха мача с човек по-малко.

Дебют в трета дивизия направи младия рефер Ивайло Евтимов, който получи от ръководството на Карнобат икона и клубно шалче, пожелания за здраве и прогрес в съдийството.

Венцислав Иванов от гостите изненада карнобатлии с гол в 8-ата минута при пробив отляво и открита пролука в отбраната на домакините.

В 30-та минута Живко Димов изравни от дузпа, отсъдена за игра с ръка на противников играч, съобщават от Пресслужбата на Карнобат.

източник: ФК Карнобат

След 10 минути резултатът вече бе 2:1. Петър Колев с глава засече центриране на Йозгюр Садула и изпрати топката в мрежата на Верея II.

В 57-та минута Живко Димов отбеляза второто си попадение в мача, когато бе най-съобразителен в наказателното поле на гостите и направи резултата 3:1. Така той вдъхна оптимизъм по трибуните, че домакините отново ще се поздравят с победата. Така и стана, но преди това /в 78-ата минута/ за втори жълт картон от игра бе отстранен Димитър Попов.

Отборът на Карнобат остана с човек по-малко, но съхрани своя аванс в резултата, а с това прибави още 3 точки в своя актив, с които продължава да оглавява лидерската позиция в Югоизточната Трета лига.

Победата е втора за Карнобат тази седмица, който в сряда се наложи с 5:0 срещу Кошарица, в Областен финал от турнира за Купата на Аматьорската лига. Победата във въпросната среща донесоха Стоян Калпаклиев /2 гола/, Георги Бинев /2 гола/ и Георги Калоянов.

източник: ФК Карнобат