Президентът на ОФК Карнобат Теодор Иванов бе любезен да сподели мнение около щурма на отбора, който вече в 5 поредни кръга побеждава наред съперниците си. Карнобатлии играят втори пореден сезон в третото ниво на родния ни футбол. И ако за част от обществеността е изненада силният старт на отбора, то други гледат фактите с още по-голям оптимизъм и желание за допълнително изненади от Карнобат по родните ни терени, пишат от пресслужбата на клуба.

Теодор Иванов коментира и подкрепата на местните футболисти към Трендафил Момчилов, който заради здравословни причини отсъства от терените. Както вече писахме, футболистите на Карнобат излязоха за мача с Ураган /Бояджик/ (3:1) с фланелки, чийто надпис бе в подкрепа на Трендафил Момчилов.

Теодор Иванов

източник: ОФК Карнобат

„В момента събираме точки за оставане в групата. Тръгваме с такава нагласа, както и да се закрепим в групата. Играем мач за мач. Не сме си поставили някакви специални задачи. Нещата се получават. Най-важното е, че феновете осъзнават, че започваме да бъдем фактор в шампионата, а някои искат дори да играем в по-горна група. Мисля, че реалното ни място е в средата на таблицата. Това са ни възможностите и като финансови показатели, и като подготовка, и като игра. Мисля, че би било заслужено да бъдем в първата шестица в края на сезона.

Иначе жестът, който направиха момчетата към Трендафил Момчилов трогна всички, дори и мен изключително много. Иницитивата е изцяло на състезателите. Важното е, че имаме колектив, млади момчетата, които имат бъдеще и желание да се развиват, както и опитни играчи, които да им подадат ръка в този момент. За сега нещата се получават, дано така да е и в перспектива.

Резултатите, които се виждат в момента, са плод на 3 годишния ни труд и на добрата селекция през лятото. Всички треньори, които минаха до сега, са оставили своя отпечатък в отбора, показали са, че имат потенциал и те да бъдат много добри треньори. При Георги Калоянов, който в момента води отбора, се получава ситуация, че попива от труда, който са вложили треньорите преди него. Така с настроение и приповдигнат дух момчетата вървят напред. Оттук нататък следва надграждане. Виждате, че започваме да пускаме и юноши. Отборът ни е много млад, може би един от най-младите в групата и си мисля, че има потенциал да се развива още много.“