Българският национален отбор по футбол затвърди доброто си представяне на старта на 2016-та година, и записа втора поредна победа.

Националите се наложиха над Македония в Скопие с 2:0 в контролна среща, дни след като биха и Португалия.

Така България запази положителния си баланс срещу македонците в срещите между двата тима.

Македония стартира по-активно двубоя и владееше повече топката в началните 25 минути. Домакините имаха и по-интересните положения пред вратата на Божидар Митрев.

В 24-та минута от първия си корнер македонците удариха и греда. След късо разиграване на корнера, звездата на тима Горан Пандев майсторски финтира защитник и центрира, а Ванче Шиков с глава нацели страничната греда.

След 30-та минута българските национали показаха характер и започнаха също да правят добри атаки. В 33-та минута Ивелин Попов бе блокиран в пеналта, след това и Светльо Дяков опита шут, от дъгата, но той бе неточен.

Отлична възможност за България се откри в 41-та минута, когато Марселиньо намери Димитър Рангелов по левия фланг, той влезе в наказателното поле, и стреля от шест-седем метра, стражът на Македония с крак изби.

Първият шанс през второто полувреме бе за България, Ивелин Попов в наказателното поле напредна, но не стреля, а потърси подаване и сгреши.

Последваха няколко възможности за Македония, но резултатът се запази и след час игра.

В 66-та минута Димитър Рангелов откри резултата, след страхотна атака за България. Страхил Попов центрира отдясно, Ивелин Попов по изключителен начин с пета вдигна топката и намери Рангелов, който с глава прати топката в далечния ъгъл.

Три минути трябваха на Александър Тонев след появата му от резервната скамейка, за да направи и 2:0.

В 87-та минута, след още една страхотна атака за България, поредица от точни пасове по земя доведоха топката до Ивайло Чочев отляво в пеналта, и той пусна успоредно на голлинията към Тонев, за когото остана да добави в мрежата.

Срещата проследихте в сайта Gong.bg и по Дарик радио.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS