Президентът на Хърватския футболен съюз Давор Шукер излезе последен при пристигането на хърваватската делегация на аерогара София. Голмайсторът на Световното първенство през 1998 година във Франция, любезно отдели внимание на чакащите го български журналисти. Легендарният нападател на Севиля, Реал Мадрид и Арсенал разкри очакванията си за евроквалификацията между България и Хърватия в петък от 21.45 часа на Националния стадион „Васил Левски”:

- Това е много важна втора среща и за България, и за Хърватия! Ние уважаваме България. Това е велика страна, с велики и качествени футболисти. Президентът на футболния Ви съюз Боби Михайлов е мой приятел. Но разбира се, България ще иска да победи Хърватия, а Хърватия се нуждае от нещо положително от утрешния мач.

- Вие казахте, че уважавате България, но Вашата преса, явно не ни уважава! Те казаха, че българските футболисти са анонимници!
Ами питайте пресата! Питайте хърватската преса! Какво Ви казах? Аз уважавам България! А, Вашите колеги в Хърватия не са мой проблем!

- Нашите колеги в Хърватия казаха, че не познават български футболисти! Вие познавате ли?
Разбира се. Аз играх тук преди доста време. Познавам Любо Пенев, когато игра във Валенсия. Уважавам отбора Ви. Сега не искам да споменавам имена на Ваши футболисти, защото все пак съм президент. Това е работа на Любо Пенев и на Нико Ковач! Довечера ще го питате на пресконференцията. И ще говорите с тези хора, които задължително трябва да говорят. И разбира се, не съм съгласен с хърватската преса. Но какво мога да направя! Ние имаме само един мач, имаме три точки и разбирате ли, питайте Босна какво стана, когато загубиха от Кипър.

- Мислите ли, че нашата група е най-тежката, както твърди българският треньор Любослав Пенев?
Разбира се! Вижте – Италия, Хърватия, България и Норвегия. Те ще се борят за първото и второто място. Третото? Някой ще отпадне от битката. Но ще видим, след като се изиграят още няколко мача. Но утре е решителен мач за България и Хърватия.