Вратарят на националния отбор Николай Михайлов даде обширно интервю пред Гонг, в което разкри, че футболистите от тима на Любослав Пенев обмислят да престанат с медийните си изяви. Бившият вратар на Твенте, Верона и Левски се определи за „черната овца“ в държавния тим.

„През цялата седмица се подготвяме много добре. Вчера изиграхме една контрола, в която изпълнихме тактическите указания на старши треньора. Най-хубавото е, че всички са здрави. Изключение прави нелепата контузия на Тошко Неделев. Пожелавам му бързо да се възстанови от тази травма. Георги Миланов от днес трябва да почне тренировки наравно с отбора“, бяха първите думи на Михайлов относно лагера, който нашите провеждат преди срещата с Малта в неделната вечер.

„Мисля, че чрез Любо Пенев и неговия щаб израснахме много през последните три години. Това личеше в резултатите и приятелските срещи, които изиграхме. Понякога нещата не се получаваха, заради нас футболистите. Понякога ни липсваше и шанс. След два слаби мача от наша страна, веднага започна да се плюе и да се търсят интригите. Храчат ни и вкарват негативни емоции в националния отбор. Всички момчета сме зад старши треньора и неговия екип. Всеки знае, че който и треньор да дойде в националния отбор, това е групата от футболисти с малки разлики. Това са хората, разбира се, някои имат травми, други не са във форма и не играят редовно, но горе-долу това е отборът. Нека бъде реалисти, каквито сме ние футболистите. Това са хората. Ние сме около 27-28 футболисти. Това го смятат и всички хора, които разбират от футбол. Виждате с какви играчи разполагат Турция и Сърбия, но не успяват да се класират на големи първенства. Ние очакваме да се класираме всеки път, но трябва да бъдем и реалисти. Ние нямаме футболисти в Бундеслигата, Примера дивисион, Серия и Висшата лига, които да играят редовно. Най-силните клубове с българи са в Русия. Говоря за ЦСКА Москва, Динамо Москва и Кубан. Останалите са във вторите дивизии, аз съм в Турция, но още не играя редовно, Сашко Тонев е в Селтик, но момчето още не се е наложило. Момчетата от Лудогорец правят фурор, но това все пак е български клуб. Имаме силни и слаби страни върху, които работим, но трябва и хората да бъдат реалисти“, добави вратарят.

Николай Михайлов отговори на въпрос, свързан с играта му срещу Норвегия. „Самооценката ми е, че беше добър мач с оглед ситуациите, които имаше пред вратата ми. Обвинен съм за положението при първия гол, но това е ситуация, която става един път на милион и се случи. Дълга топка, която нападателят не знаеше дали ще стигне. Топката така тупна, че стана трудна, както за мен, така и за Апостол Попов. Това се случва на хиляди вратари. Хората ме критикуват, но не е проблем. Аз от малък съм свикнал да съм черната овца. Аз съм реалист и съм най-големият си критик. Знам кога съм допуснал грешка. Едни, когато пазят и правят видима грешка е едно, а когато сбъркам аз, тогава е друго. Не може за едни да е майка, а за други баща...Грешките на другите минават между редовете, а аз като пазя и стане грешка се говори по три дни след това. Има и други футболисти, които не са играели по своите клубове, но са играли в националния отбор. Аз знам защо е така. Пак казвам, че съм черната овца, защото явно съм неудобен“, отсече Ники Михайлов пред Гонг.

Вратарят изказа мнение и по повод информациите, че има конфликти и групи в националния тим. „Това са поредните измислици и глупости. Знаете много добре, че уважавам много журналисти, но има и такива, които не заслужават уважение. Тук идва големият проблем, защото има млади момчета в отбора, които четат тези работи. Това им влияе и разваля настроението в отбора. Говорих и с останалите колеги, ако нещата продължават така, ние ще спрем да комуникираме с медиите. Няма да говорим за никой, защото няма как да делим нещата. Ясно е, че като играеш слабо ще не критикуват, но да се правят интриги и да се обиждат отделни хора не е хубаво. Как може да твърдят, че Ивелин Попов имал отделна групичка и не искали да говорят с него останалите момчета? Всички от отбора гласувахме, кои да са капитаните на националния. Това не е еднолично решение на треньора. Гласувахме още на първия лагер, който Любослав Пенев направи. Другото са абсолютни глупости. Настроението в отбора е добро, доколкото може да бъде такова след цялото това настроение срещу нас. Сега трябва да победим Малта и да продължаваме напред. Имаме шансове да се класираме на третото място, въпреки че всички ни отписаха. Постоянно излизат някакви информации и се търси интрига. Няма значение дали говорим за мен, Ивелин Попов, Манолев, Владо Стоянов или който и да е. Все се търси нещо, което го няма. За нас няма проблеми, но това влияе на по-младите момчета. Отразява се на играта им, на тяхното настроение. После как да играе едно младо момче на ниво в неделя? Ще бъде припрян, ще играе със страх. Това ни е нивото. Трябва да бъдем задружни. Никой не ни уважава, всички ни отписаха, но ние още имаме шанс да се класираме“, завърши Михайлов.

Той изрази увереност, че скоро ще започне да пази в Мерсин, тъй като формата на неговия конкурент е спаднала в последно време. Николай Михайлов вече е провел разговор с треньора си в Турция по тази тема.