Телекомуникационната компания Мтел продължи спонсорството си на националния отбор по футбол. Споразумението е за период от  две години и обхваща участието на националния отбор в  квалификациите за Европейското първенство през 2016 г. във  Франция.

Успоредно с партньорството с националния тим Мтел ще  продължи да бъде и официален телекомуникационен партньор на БФС.

"В Мтел спортният дух и традиции винаги са представлявали  важна част от личната ни философия, неделима от разбирането за  правене на бизнес и подкрепа на обществено значими каузи.  Разчитаме, че ясната ни заявка за последователна подкрепа на  българския спорт се затвърждава още веднъж с това партньорство и пожелавам на националния отбор много поводи за гордост", каза  Танасис Кацирубас, главен изпълнителен директор на телекома.

"Мтел е дългогодишен наш партньор и удължаването на  пълноценното ни сътрудничество в рамките на предстоящите  квалификации за Европейското първенство през 2016 г. е от  изключителна важност за нас", заяви президентът на Българския  футболен съюз Борислав Михайлов. Като официален партньор на националния отбор на България  телекомът получава възможността да присъства със своята марка на официалните и приятелските мачове, тренировките на отбора,  зоната за гости на стадиона и други събития, свързани с  Българския футболен съюз.

С дългогодишната и последователна подкрепа на националния  тим Мтел затвърждава позициите си на един от най-големите  инвеститори в българския спорт. Успоредно с национaлния отбор по футбол телекомът подкрепя и ПФК Левски, баскетболен клуб Лукойл Академик, Българска федерация по ски, голф спорта в България,  детски футболни турнири "За купата на Мтел" от националната  програма "Децата и футболът" и други./БТА