Селекционерът на България Ивайло Петев е преживял много тежко срамните поражения на отбора по време на турнето в Япония в началото на юни. Тогава "лъвовете" понесоха две от най-тежките си загуби в историята, като паднаха с 2:7 от домакините и с 0:4 от Дания. В тези моменти отборът и треньорът бяха сринати със земята от критика, а самият той признава, че никак не му е било леко. 

"Периодът след турнето в Япония беше един от най-тежките в кариерата ми на треньор. Направо ме беше срам да ходя по улиците. Имаше основателни причини това да се случи, но няма какво да кажа в защита след 2:11 в два мача. Наистина ми е болно и не съм някакъв наглец, за да се държа така, сякаш нищо не се е случило. Нямаме право така да се отнасяме към мачовете", сподели Петев пред "Меридиан Мач". 

Тази седмица той събира националите за първия лагер от световните квалификации. На 6 септември българските национали срещат Люксембург, а групата им е изключително тежка, като в нея са още Швеция, Франция, Холандия и Беларус. 

"В този момент най-правилният подход за нас ще е да гледаме мач за мач и да не натоварваме отбора с някакви свръхочаквания. В групата има два изявени фаворита, с които трябва да се съобразим, но и да вземем максимален брой точки. Сега сме фокусирани само върху Люксембург", сподели още селекционерът на България.