Петър Хубчев вече няма никакви пречки да бъде обявен официално като новия селекционер на българския национален отбор. След днешната среща с президента на БФС Борислав Михайлов той е постигнал договореност по абсолютно всички детайли на договора си и той ще бъде парафиран официално в сряда сутринта. 

Днес специалистът пътува до София от Германия точно заради тази среща. Тя е минала гладко и всички детайли са изчистени. Ясно е и какъв ще е щабът му. В него като помощници влизат Георги Донков, Левон Апкарян и Армен Амбарцумян. 

Това ще бъде първи престой за легендата от САЩ'94 като селекционер на представителния ни тим. Той заменя на поста на пожар Ивайло Петев, който във вторник разтрогна договора си с БФС, за да поеме хърватския шампион и участник в Шампионската лига Динамо Загреб. 

Първите изпитания пред Хубчев са изключително тежки. На 7 октомври той ще изведе България срещу финалиста от Европейското първенство Франция, а три дни по-късно гостуваме на традиционно неудобния си съперник Швеция в Стокхолм.