Селекционерът на националния отбор Петър Хубчев разкри, че наблюдава и български футболисти от първенства, от които до този момент не са викани играчи в представителния тим.

Относно победата над Беларус и евентуалното успокоение от нея, специалистът коментира: „Не бих го формилирал спокойно. Не сме играли този мач заради празниците. За мен е важно от чисто футболен план. Ще бъде грешка да се успокоим. Обикновено след такива победи се успокояваме, понякога и много дълги години. Не смятам, че ще има успокоение  и изкарване на празниците. Още повече, че футболистите играят отговорни мачове. Натоварен е графикът ми доста, повярвайте ми.”

„Следим всякакви футболисти, и такива, и такива, които играят в първенства, които досега не са викани, но са българи и по наша информация добре се представят.”

Хубчев присъства на поставяне на камбана

„Никога не съм го казвал това нещо, не е нужно. Моля ви да коментираме сериозни неща. Абсолютни спекулации, както и годините на този или онзи”, коментира Хубчев по повод спекулациите, че не иска да вика чужденци в националния отбор.

„Това няма нищо общо с това, че той (Марселиньо б.р.) не е българин. Нищо общо. Нито пък с годините му. Наше виждане за самия мач.”

„Аз и веднага след мача с Беларус ви казах, че има поне още 10 имена, които следим. Методите на работа на всеки един треньор са си негови методи, сигурен съм обаче че колкото повече мачове гледаш, толкова по-ясна представа за качествата на даден футболист имаш.”