Българският национален отбор по футбол до 21 години отпътува днес за Румъния, където утре е евроквалификацията им с домакините.

Те проведоха четиридневен тренировъчен лагер в Русе под ръководството на наставника си Антони Здравков, като използваха базата на ФК „Аристон“.

Очакванията на българския треньор са за един доста труден мач. „Имах възможността да наблюдавам румънците в мача им с Армения. Смятам, че е един сериозен отбор, четири-пет човека, които постоянно попадат в мъжкия национален отбор. Сега не мога да бъда категоричен в мача срещу нас дали ще бъдат с мъжете или с младежите, но това на място ще го разберем“, коментира Здравков. Треньорът обясни, че четири тренировъчни дни не са достатъчни за пълноценна подготовка. „Но точно по тази причина смятам, че футболистите, които попадат в националните отбори, трябва да са готови за бърза промяна, за бързо мислене, за да могат да влязат в мача и да направят това, което ние, треньорите, искаме от тях“, каза Антони Здравков.

Под въпрос обаче е участието на трима от основните играчи на тима. Кирил Десподов, Стефан Велков и Живко Хаджиев са били диагностицирани с летен вирус, поради което са били приети в русенската болница. Те са били на системи, но вече са освободени. Дали ще играят ще стане ясно утре.

Евроквалификацията между младежките отбори на България и Румъния ще е на 4 септември от 19:45 часа на стадион „Транс-Сил“ в Търгу Муреш. /БГНЕС