Футболистът на Литекс и юношеския национален отбор на България Никола Колев бе доста афектиран след загубата от Украйна с 0:1 на Eвропейското първенство в Унгария. При това развитие на нещата в група Б на турнира, родните национали нямат шансове да продължат напред, но запазват възможността да се класират на световното първенство догодина в Нова Зеландия при евентуална победа срещу отбора на Сърбия в последния си мач.

„Доста нещастна загуба, но нормално, но трябва да я забравим по най-бързия начин, за да се класираме на световното. Явно целите, които си бяхме поставили, не успяхме да ги постигнем, всички сме доста ядосани от този мач – изцяло го контролирахме. Гледаме напред, да бъдем концентрирани следващия мач срещу Сърбия и да излезем за победа.”

На въпроси какво не се получава в атака за отбора и защо тимът не може да отбележи гол вече два поредни мача и какво очаква от мача срещу Сърбия, националът отговори: 

„Футболисти сме, опитваме се да вкараме, не става, опитваме се да играем футбол. Искаме да вкараме, но нещо става – топката не влиза и не влиза. Вие видяхте много добре, че тук няма слаби отбори на това първенство. Сърбите се представиха доста добре досега, добър отбор са – здрави физически. Техният отбор не ни интересува, нашата единствена цел е да ги победим и да се класираме на световното. Прекрасно е, всичко тук е много хубаво, атмосферата да играеш на европейско срещу толкова добри отбори и да защитаваш България е много хубаво чувство. Дано и занапред се развиваме и ние, и другите формации и всяка година да бъдем на такова ниво.”

Запитан дали в се интересува от мача на клубния си Литекс в Лига Европа в четвъртък, Никола Колев обясни, че следи какво се случва с тима от Ловеч, но в момента е в националния отбор на България и най-важното нещо за него е да бъде концентриран и цел номер едно е класиране на световното.