„Логично е Азербайджан да са фаворити. Те играят пред собствена публика и ще имат едно сериозно предимство. Имате добър и агресивен отбор, на който му предстоят добри моменти.”, заяви селекционерът на българският национален отбор по футбол Любослав Пенев на официалната пресконференция преди мача с Азербайджан. Двубоят е във вторник от 19 часа на „Баксел Арена” в Баку.

„Но ние сме добре подготвени за този мач. Още повече играем силно като гости. Всеки един отбор може да загуби. Във футбола има три варианта – победа, равен и загуба. Въпросът е как ще загубиш – ако го направиш с хубава игра, няма проблем. Но ако играеш без желание и паднеш – този вариант не ми минава през главата. Първостепенна цел пред нашия отбор са 3-те точки. Искам да бъдем отбор, който търси победата във всеки мач”, добави Ел Голеадор.

На въпрос дали целта, която са си поставили в Азербайджан – класиране за Евро 2016-та е изпълнима, Пенев отговори: „Мисля, че тази цел е напълно реална. Аз не искам да крия, че ние също сме си поставили сходна цел.”

„Както те така и ние започваме с мачовете в групата. Фактът, че повече отбори ще имат шансове да се класират на Европейското първенство означава, че повече отбори ще искат да вземат точки в началото. Всеки ще вижда шанс за класиране през 2016 година”, каза още селекционерът на А отбора ни.

„Наблюдавал съм много мачове на Азербайджан. Няма да кажа обаче, кои са силните и слабите страни на съперника ни. Това си остава за нас – треньорския щаб и футболистите. За нас, няма значение срещу какъв съперник излизаме – слаб или силен. Във всеки мач излизаме за победа. Нашата група е изключително тежка, но ние ще играем за краен успех във всяка среща”, категоричен бе Любо Пенев.

„На теория Италия и Хърватска са фаворити. Другите отбори ще се борим за вълшебното трето място. В класацията на ФИФА те са пред нас и Азербайджан. Но това сега са само приказки преди да изиграем мачовете си. Така, че нека всеки да се готви. На практика всичко може да се случи в тези мачове. Утре играем 72-ият (България) срещу 73-ият (Азербайджан)”, завърши легендата на ЦСКА, Валенсия и Атлетико Мадрид.

Ивайло Йовчев, специален пратеник на Дарик радио в Баку, Азербайджан