Президентът на българския футболен съюз Борислав Михайлов заяви, че очаква сериозно наказание след безредиците по трибуните през първото полувреме на европейската квалификация между националния ни тим и Хърватия.

Двубоят бе прекъснат за около 3-4 минути, заради безредици. При резултат 0:0 главният рефер реши за кратко да прекъсне срещата, заради напрежението в сектора с фенове на гостите. Привържениците в Сектор Г, които се намират в близост до Сектор А, започнаха да палят факли, както и седалки. Полицията навлезе сред тях, за да укроти феновете.

„Правим всичко. Плащаме на полицията, плащаме на стадиона, за да изглежда добре, но от там натам трябва държава, това е“, коментира Борислав Михайлов.

„Можете да свързвате футбола с политиката, когато политиците направят нещо за футбола Уникална атмосфера, но според мен хърватските фенове провокираха. Ние ще бъдем сериозно наказани, но хърватските фенове първи хвърляха. Не знам, дали ще бъде финансово наказанието или да играем без публика. Делегатите пишат, полицията е заснела, искам най-накрая някой да бъде наказан“, каза още Михайлов.