Изключително важен мач предстои на юношеския национален отбор на България до 19 години. Момчетата на селекционера Александър Димитров излизат за задължителна победа в битката с връстниците си от Украйна на Европейското първенство в Унгария. 

Те загубиха с 0:3 в първия си двубой на шампионата срещу абсолютния фаворит дори за титлата Германия. Но в този мач "малките лъвчета" показаха наистина добра игра и сега се готвят за истинския си "лъвски скок". 

Успехът в тази битка е много важен, за да се запазят шансове за класиране за полуфиналите. Нашите към момента са без точков актив, но съперникът, както и Сърбия, са с по 1 точка и това запазва шансовете за нашите момчета. 

Евентуално поражение би откъснало напред украинците и би ги направило недостижими за България. А в тази група важна е борбата и за третото място, въпреки че то не дава място на елиминациите. 

Ако успеят да се преборят поне за тази позиция, българските национали ще си гарантират място на Световното първенство, което също е изключително важна мисия за тях, а и изглежда постижима. 

Мачът с украинците е от 22:00 часа днес. Другият двубой от групата ни е между фаворита Германия и Сърбия, като той започва цели три часа по-рано. България - Украйна ще можете да проследите в ефира на Дарик радио.