Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков заяви, че е нямало други варианти за селекционер на България освен Петър Хубчев.

„Искам да се извиня на всички, които ми звъняха за по-подробна информация. Не е тайна. Няма да губя много време в представянето на Петър Хубчев. Взето е решение на Изпълкома. Той е старши треньор на националния отбор по футбол. Има своя екип“, коментира Лечков.

„Когато критикувате, да се забравят старите неща. Аз като отговорник за националните отбори нося вина. Това е моето мнение. Имаме сега реалната възможност да започнем на чисто. Не трябва да бъдем много взискателни преди тези два мача. И аз Ви моля да се концентрираме върху първия мач. Мислим мач за мач и да нямаме чак такива големи очаквания. Трябва да бъдем реалисти в момента. Да дадем малко шанс на този нов екип. Ние като ръководство сме се спрели на този екип, за да мислим в по-близкото бъдеще. Да се размешат картите и да се даде шанс на по-голям кръг от футболисти от нашето първенство или от другите. Искам да отпадне напрежението. Не е добре ситуацията, като цяло в българския спорт. Трябва да си го признаем. Дано и ние бъдем щастливи, за да имаме по-добри резултати. На нас като ръководство ни се ще да има по-голяма ангажираност , когато се играе за националния отбор“, добави вицепрезидентът на БФС.

„За мен липсва острота в самата игра. За това през цялото време говорим, че ще изискваме себераздаване. Няма по-голяма чест и достойнство да играеш за националния отбор. Футболистите се изграждат в клубовете, но не бягаме от отговорност. Венци Стефанов достатъчно добре го познаваме. Уважавам мнението му. Аз лично не съм съгласен. Аз няма да бъда щастлив, ако изхарчим още едно име.“

„Нямаше варианти за друг треньор. Не е имало категорично. От първия момент. Няма какво да се сърдим на Ивайло Петев. Ицо Стоичков си тръгна, няма лошо. Аз се радвам, че националният отбор се води като трамплин за тези треньори. Лично аз няма какво да се сърдя. На сила хубост не става. Всички треньори са идвали по убеждения и с пълно единодушие.“

„Максимално широк кръг от футболисти ще бъдат наблюдавани. Българските футболисти са слабо физически подготвени. Ако самите футболисти не искат да израстват, няма кой треньор магьосник да ги направи звезди. Който се доказва, той трябва да играе за националния отбор“, каза още Йордан Лечков.