Членът на изпълкома на БФС Емил Костадинов отговори на нападките по негов адрес от вече освободения селекционер на националния отбор Любо Пенев. В неделя Ел Голеадор атакува остро бившия си съотборник в състава на България, като го обвини в доста грехове, заедно с Йордан Лечков и Венци Стефанов. 

Коща нарича бившия треньор снизходително "Господин Любчо" и му зададе доста въпроси, някои свързани и с финансови казуси. Някои от тях са свързани и с повиквателните на националите и заплатата на Пенев от БФС. 

"Г-н Любчо да обясни къде са парите от повиквателните на националите от последните мачове на България. Дали ги е глобил и ако е така, защо не е отчел сумата в БФС? Защо избирателно за едно и също провинение е наказвал по различен начин футболистите и за какво са отишли тези глоби?"

"Нека ни кажеш как взимаше нереално високата си заплата! По какъв механизъм? Всички добре знаят, че още когато беше треньор на ЦСКА, на г-н Любчо му взеха международния паспорт. Ако той обясни как си е получавал заплатата от БФС, ще стане ясно кой е пристъпвал закона", сподели Костадинов пред Блиц.

В интервюто си в неделя, Любо Пенев обвини Костадинов, че не е присъствал на тренировки на националния отбор, въпреки че е отговорник и за представителния тим, и за юношеските формации. Отделно го нападна, че не можел да води тренировки и че не е присъствал на конференции, а предпочитал да почива в хотела. Но Коща мина в контраатака.

"Г-н Любчо упорито не присъстваше на треньорски конференции на УЕФА. За три години го видях само на една и тя беше наскоро. По време на официалното събиране вечерта г-н Любчо пиеше вино с испанския треньор в съседен ресторант."

"В УЕФА заемам позиции на високо ниво в две важни комисии от седем години насам. Не знам кой е изпитвал за треньорски лиценз г-н Любчо, но мен ме изпитва шефът в това направление в треньорската школа на УЕФА Мишел Саблон и ми постави висока оценка."

"Искам да отбележа нещо много важно – имам кабинет в сградата на БФС, докато този на г-н Любчо май беше в СПА центъра на "Царско село". И докато ние обезпечавахме националния отбор, треньорът на този отбор г-н Любчо плуваше по цял ден и не ходеше на мачове от първенството."

"По отношение на детско-юношеския футбол в България ще кажа, че аз лансирах Методи Деянов за треньор и в ЦСКА, и в БФС. Защо обаче г-н Любчо се намесва в тези неща, след като никога не е работил в детско-юношеския футбол и тази материя му е чужда", пита още Емил Костадинов. 

Членът на изпълкома засегна и казуса с назначението на Любо Пенев начело на Ботев Пловдив през лятото и според него от този момент нататък отношенията между тях са се развалили, защото той и Лечков са били срещу това назначение. 

"Темата "Ботев Пловдив". Г-н Любчо искаше да взима още една колосална заплата за сметка на националния отбор. Аз и Данчо Лечков бяхме против, защото иначе потъпквахме решение на Изпълкома. Може би оттогава не сме му симпатични."

"Всички в БФС дадохме пълна свобода на г-н Любчо. Никой не му се е бъркал за нищо. Създадохме му такива условия, че освен редовната огромна заплата, той имаше служебен автомобил и безплатно гориво, както за него, така и за семейството му", заяви Костадинов.