Националът Иван Иванов даде специално интервю в Спортно шоу Гонг по Дарик радио, след като претърпя втора операция на коляното си. Бранителят на Базел изрази надежда, че през март отново ще може да тренира пълноценно.

„Претърпях втора операция преди 4 дни. Изписаха ме от болницата днес и от утре започвам възстановяване и раздвижване. Доста ми е неприятно и тежко, никога не се бях контузвал и за един ден. Първата седмица, когато се контузих първия път, ми беше много стреснато, след това свикнах, казах си, че това са нормални неща във футбола. С подновяването на контузията обаче, е малко по тежко, защото ще бъда много време извън строя. От друга страна имам някакъв опит с тази травма и се надявам да ми е по-леко. Надявам се в началото на другата година да се завърна в тренировките“, заяви Иванов.

„Ако всичко е наред и няма усложнения се надявам в началото на февруари да започна лека тренировки, а през март да се завърна изцяло в тренировките. Може би няма да се избързва с включването ми в игра. При всеки човек е различно, но има един период между две седмици и един месец, в които трябва да свикна, да науча мускула ми да работи отново“, продължи защитникът.

„На мен ми липсва националния. Незаменими футболисти няма, момчетата се справиха добре в първия мач. Някои не бяха влезнали в оптимална форма, имаше лека припряност, но важното е че спечелиха мача. Целият ми живот е изпъстрен с много проблеми и винаги съм се справял. Зарадвах се много на думите на Ивелин Попов,. Благодаря също на хората от щаба на националния отбор и най много на доктор Бисер Бочев. Благодаря му, че отдели време, за да види, че операцията мина много добре. Пожелавам също на Ивелин Попов да се възстанови бързо. Да се стяга и да работи в тези 20 дни и като дойдат мачовете да го видим на терена“, каза още Иван Иванов.