Доста постен дебют, макар и неофициален, имаше новият селекционер на България Ивайло Петев. Воденият от него тим завърши 0:0 в контролата с Румъния, която не е в календара на ФИФА и няма да бъде вписана дори в официалните статистики. 

Трябва обаче да се отбележи, че "трикольорите" показаха доста прилично лице и определено имаха повече желание за игра от съперника си. Въпреки че нямаха много положения, те имаха по-чистите ситуации, но така и не успяха да ги оползотворят и определено изпуснаха да вземат победата. 

Петев заложи на състав, който беше доста експериментален. Това се очакваше заради отказите на редица клубове да пуснат играчите си за тази неофициална проверка. Затова той заложи на цели петима дебютанти в титулярния си състав. 

В този състав обаче си личеше желанието за изява на момчетата и те започнаха по-активно в този двубой. Първата възможност се откри още в 10-та минута пред Михаил Александров. Асът на Лудогорец изпрати страхотна тупалка от средна дистанция, но вратарят на Румъния Силвиу Лунг изби. 

Действията в този двубой се развиваха предимно в средата на терена и положенията бяха изключително малко. В интерес на истината, румънците нито веднъж не затрудниха Божидар Митрев на вратата в началото на двубоя. 

За сметка на това, в средата на първата част българите имаха още един шанс да открият. Владимир Гаджев центрира от ъглов удар, топката стигна до непокрития Станислав Манолев около точката на дузпата, но силният му и добре насочен удар беше избит от Лунг. 

Мачът продължи в спокойното и приятелско русло, като все пак в самия край на първото полувреме румънците се отчетоха с един удар. Клаудиу Кешерю стреля по диагонала от пряк свободен удар, топката летеше под гредата на Митрев, но той изби с една ръка в корнер. 

Така двата тима се оттеглиха на почивка, без да си отбележат гол, а българите могат да съжаляват, че не се разписаха. След почивката имаше доста промени и в двата състава, а темпото спадна още повече. 

Все пак нашите момчета бяха по-активните и имаха повече положения, макар те да не бяха изцяло 100-процентови. Михаил Венков и Кристиян Малинов имаха своите възможности, но ги пропиляха, това направи и влезлият като резерва Стефан Велев. 

Най-чистото положение в целия мач беше в 71-та минута. Тогава влезлият като смяна Радослав Василев се пребори за една топка в половината на противника и излезе сам срещу вратаря. Той стреля по диагонала в далечния му ъгъл, но изстрелът му излезе на няколко сантиметра в аут. 

До края нашите момчета имаха още няколко шанса, като Станислав Манолев беше най-активен. В края пък Ради Василев можеше да отбележи куриозен гол след подхлъзване на вратаря на Румъния, но не се усети да го подгони и да му отнеме топката. 

Преди това пък румънците отправиха единствения си точен удар след почивката, дело на Бусеску, но Благой Макенджиев се намеси перфектно в единствения случай, в който трябваше да го направи. 

Едва в последните няколко минути на редовното време и в продължението румънците вдигнаха оборотите, но освен известно напрежение пред Макенджиев след положения, създадени от Константин Бусеску, друго нямаше. 

Така България и Румъния миролюбиво приключиха при нулево равенство в неофициалната си проверка. Това беше последен мач на "лъвовете" преди следващия им мач, който е официален - европейска квалификация срещу Италия.