Тази вечер от 21.45 часа България ще изиграе поредния си мач от европейските квалификации. Момчетата на Ивайло Петев излизат на стадион "Максимир" в Загреб срещу силния отбор на Хърватия в мач, който няма особено значение за "лъвовете", но в него българските футболисти ще опитат да защитят честта си срещу футболисти като Модрич, Ракитич и Ковачич.

Двубоят можете да слушате на живо по Дарик радио, а в Gong.bg ще следим случващото се минута по минута.

Пораженията от Азербайджан и Италия направиха шансовете за класирането ни на Европейското единствено теоритични, заради което Ивайло Петев взе доста нови лица в своя състав и даде обещание да им даде шанс за изява и на терена. 

„Резултатът не е толкова важен, важно е да покажем характер, който вземе участие трябва да покаже характер", заяви Петев на заминаване за Хърватия.

„Пътят ще е да даваме път на нови момчета, на млади момчета, дано те се представят на ниво. Ще влязат нови хора да играят като титуляри. Шансът ще го оставим на задна страна, важно е да покажем хъс и амбиция, това е най-важното за мен. Шансовете са много по-малки, това до голяма степен ще е плюс за младите момчета, да покажат потенциала си.“

И докато мачът няма особено значение за България, то за Хърватия двубоят е на "живот и смърт". Допреди месец хърватите бяха фаворитът в нашата група, но след само 1 точка от двубоите с Азербайджан и Норвегия отборът се смъкна на трето място и в последните мачове ще води битка с Норвегия за второто място. Съперникът е и с нов треньор в лицето на Анте Чачич.

Хърватите обаче няма да могат да разчитат на подкрепа от публиката, тъй като двубоя ще се играе пред празни трибуни заради наказание на домакините. Извън сметките пък е нападателят Марио Манджукич, който е контузен, а неговото място ще заеме Никола Калинич от Фиорентина. За България извън сметките е Ивайло Чочев, а Георги Миланов е под въпрос.

Останалите два мача в "българската" група също са важни за битката за първите места и обещават интригата. В 19 часа Норвегия посреща Малта, а двубоят можете да гледате по Diema Sport 2 и онлайн на Gong Play. В същия час стартира и двубоят Азербайджан - Италия, който е в ефира на Diema Sport, както и на Gong Play.

Телевизионната и онлайн програма предлага още един двубой за наблюдаване. От 21.45 часа Босна и Херцеговина посреща Уелс, а вашият избор е Diema Sport и Gong Play.