„Хърватия е световен отбор. През първото полувреме играхме страхливо. Основните играчи не играха на нивото, на което могат. През второто полувреме играхме добре, а те без удар във вратата вкараха гол“, заяви президентът на българския футболен съюз Борислав Михайлов след домакинската загуба от Хърватия в европейските квалификации.

„Мачовете са през три три, тежко е. Всичко е организирано, въпросът е момчетата да си повярват. Виждате има всякакви резултати в Европа. Хърватия беше фаворит, и е фаворит в групата“, каза още Боби Михайлов.

На въпрос за безредиците по трибуните, Михайлов заяви: „Правим всичко. Плащаме на полицията, плащаме на стадиона, за да изглежда добре, но от там натам трябва държава, това е.“

„Въпреки, че бяха фаворити, беше хубаво поне да вземем една точка и мисля, че накрая можехме да я вземе, но нямахме и шанс. Може би бяхме респектирани, трябва да питате играчите. Националният тим на България има всички най-добри условия възможни въобще, но това, че нямаме играчи на топ класа, значи че другите трябва да се стараят повече. Групата е тежка, видяхте как Италия би. Всяка точка е важна“, коментира още Борислав Михайлов.

„Можете да свързвате футбола с политиката, когато политиците направят нещо за футбола Уникална атмосфера, но според мен хърватските фенове провокираха. Ние ще бъдем сериозно наказани, но хърватските фенове първи хвърляха. Всеки пада от всеки. Виждате какви играчи има Хърватия. Играхме страхливо през първото полувреме, а през второто бяхме равностойни, но не си вкарахме положенията. Във футбола има и шанс“, завърши Михайлов.