Работното време на определени линии на градския транспорт бе удължено във връзка с футболната среща между отборите на България и Хърватия.

По информация на Гонг, промяната в първоначалните планове на Общината се дължи на заплатени 10 000 лева от страна на БФС, от които 7000 влизат в касата на градския метрополитен.

Както вече ви съобщихме, до преди час, от Общината „не бяха наясно“, че има мач. Оттам бяха променили маршрутите на градския транспорт, но без да променят часовете на тяхното движение. Източници на Гонг от БФС, заявиха, че за последната масова проява на „Васил Левски” – двубоят от Шампионската лига между Лудогорец и Реал Мадрид, се е наложило от ръководството на шампионите да платят на Столична община за да се движи градският транспорт с удължено работно време. Явно определена сума е била изискана и сега, от БФС, въпреки че става дума за национален отбор.

Ето и промените, въведени след заплащането на таксата от БФС:

Във връзка с провеждане на футболна среща между отборите на България и Хърватия на 10.10.2014 г. на Национален стадион "Васил Левски" ще бъде удължено работното време на определени линии на градския транспорт до 01.00 часа на 11.10.2014 г.

Удължава се работното време на нощните коли по следните линии на масовия градски транспорт, съответно:

- тролейбусна линия № 2;

- трамвайни линии №№ 10, 12 и 18;

- автобусни линии №№ 76, 94, 280 и 604.

Удължава се работното време и на метрото до 01.00 часа на 11.10.2014 г.