Септември отстрани Локо София с 2:1 в мач от предварителния кръг на Купата на България. Двубоят беше предшестван от абсурдната ситуация домакините от Локомотив да нямат пари да платят разноските, поради което шефът на Септември Румен Чандъров го стори. 

Мачът се получи истинско дерби, в което и двата отбора играха освободено и атакуващо. През всичките 90 минути срещата беше равностойна, а ситуациите за гол - многобройни. 

В 15-та минута след центриране на Тончев, Асен Чандъров откри с глава за гостите от Септември. Две минути по-късно с гол-близнак на първия Румен Рангелов изравни с глава, възползвайки се от центрирането на Младен Стоев. В 33-та минута Рангелов от Локомотив нацели и напречната греда. 

В 70-та минута Христо Спасов от близо преодоля вратаря Митов за 2:1. Локомотив не се отказа и създаде няколко голови положения до края. Имаше претенции и за дузпа за игра с ръка. 

Септември на свой ред при една контра можеше да покачи резултата, но след спасяване на вратаря Митов, на празна врата Спасов уцели напречната греда. Победителите ще играят в следващия етап от турнира срещу Витоша Бистрица, който разби Академик София със 7:0.