Старши треньорът Йордан Самоковлийски се надява на добър мач и достойно представяне на ръководения от него Пирин в утрешния  мач с Литекс от 1/16-финаланта фаза на турнира за купата на  България по футбол.

Това той каза на пресконференция днес по  повод на утрешния двубой, на който благоевградският тим е  домакин от 18 часа на стадион "Христо Ботев".

„Ще ни бъде трудно срещу отбор от класата на Литекс“, каза  наставникът на благоевградските "орлета", но той и футболистите  му ще се постараят и в тази турнирна битка да защитят достойно  името на благоевградския футбол.

"Самите футболисти трябва да  разберат, че именно срещу такъв отбор трябва да се доказват“,  коментира Самоковлийски.

„Силата на противника е достатъчно  красноречива, важно е да направим добър мач, в който да има  емоции и да се зарадват феновете."

Старши треньорът на Пирин ще разчита на всички налични  футболисти с изключение на контузения Васил Туджаров, като не е  изключено да даде възможност за изява и на някои от младите  нападатели на Пирин. С оглед на мачовете за първенството в "Б"  ПФГ, което си остава приоритет за ОФК Пирин и амбициите на  отбора да се завърне в елитната "А" група, Самоковлийски посочи, че са възможни ротации в състава.

"Ще има постове, за които ще  запазим някои от футболистите, най-вече във фаза атака, защото в защита разполагаме само с четирима-петима играчи и дори да  искаме не можем да си позволим промени, каза той. Сега не е  задължително в състава да има определен брой юноши и тези, които са над 23 години, обикновено не играят за сметка на юношите.  Така че е по-добре да ги пуснем и тях, за да покажат качествата  си и то срещу силен съперник", допълни Самоковлийски./БТА