Днес от 14 часа ще се изиграе четвъртфиналния реванш за Купата на страната между отборите на Локомотив София и Локомотив Пловдив. Двубоят можете да проследите директно в ефира на телевизия Диема, чрез платформата Gong Play и на честотите на Дарик радио.

Преди седмица двата тима се срещнаха под тепетата, където домакините успяха да вземат до голяма степен изненадващ успех с 2:1. През уикенда обаче инерцията тотално се обърна и „смърфовете“ паднаха тежко с 0:3 от Берое, докато столичани удариха лидера в А група ЦСКА с 2:0 в „Надежда“. Голът на чужд терен и формата, в която се намира отбора на Димитър Васев навеждат на мисълта, че именно „червено-черните“ могат да се окажат втория полуфиналист в тазгодишното издание на турнира.

Не бива да се пропуска обаче фактът, че Локомотив Пловдив е отстранявал съименниците си при последните им две срещи в турнира. Пловдивчани имат и повече играни финали - 4, срещу само един за столичните „железничари“, който обаче им носи Купата през 1995 година.

През 2014 година и двата тима стигнаха да полуфиналите, където Локомотив Пловдив бе отстранен драматично от Лудогорец с общ резултат 2:1, докато Ботев Пловдив не остави съмнения срещу столичните „железничари“ с две победи – 3:1 на Коматево и 0:1 в София.