Втородивизионният Етър Велико Търново изхвърли лидера в efbet Лига Ботев Пловдив от 1/16-финалите на турнира за Купата на България. Домакините имаха нужда от продължения, за да се поздравят с крайния успех с 1:0. Решителният гол в мача падна в 92-ата минута и бе дело на ветерана Даниел Младенов.  

Домакините доиграха мача с човек по-малко, след като в края на първото продължение от игра след втори жълт картон бе изгонен Мариян Иванов. Гостите имаха сериозни претенции срещу някои съдийски отсъждания, а гол на Па Конате в 57-ата минута бе отменен заради засада.

• Останалите резултати от днес

Rostislav Grancharov / LAP.bg 
22 снимки

Първата добра възможност в мача бе на сметката на домакините и дойде още в 7-ата минута. След грешка в отбраната на Ботев и слабо върната топка към вратаря, Даниел Младенов излезе очи в очи с Ханкич. Стражът на гостите се опита ад изчисти силно напред коженото кълбо, но то се отби в тялото на футболиста на Етър. Младенов отново овладя, но в момента, в който стреля към вратата, Работов го блокира, а след това Филипов изчисти топката в корнер.

Само две минути по-късно отново Младенов бе близо до красиво попадение. СЛед центриране в наказателното поле нападателят на Етър стреля с глава, но в защитник на „канарчетата”. Младенов все пак се ориентира най-добре и отново успя да отправи удар от въздуха със задна ножица. Коженото кълбо обаче профуча над вратата.

В 21-ата минута от щаба на Ботев имаха много сериозни претенции след отсъждане на главния рефер Димитър Буров. След корнер в полза на домакините, футболистите на Ботев организираха добра контраатака. Току прати топката в предни позиции, където дебнеше Маркиньос. Той се пребори с бранител на Етър и излезе сам срещу Анатоли Господинов. Главният съдия обаче видя нередност в действията на Маркиньос и отсъди нарушение в нападение.

Две минути преди края на първата част Кольо Станев направи страхотен пробив отдясно и навлезе в наказателното поле, където бе съборен от Филип Филипов. Бранителят на гостите не игра с топката, но въпреки това главният рефер прецени, че няма нарушение в полза на домакините, въпреки сериозните претенции от щаба на „виолетовите”.

В 57-ата минута Па Конате реализира във вратата на Етър, но попадението бе отменено поради засада. Телевизионните повторения обаче показаха, че футболистът на Ботев е на една линия с бранителя на великотърновци Дичев.  

В 71-ата минута домакините пропуснаха още един добър шанс. След атака отдясно Младенов центрира към Николас Фемия пред наказателното поле. Той овладя и стреля от средна дистанция, но в аут.

Ботев отговори с удар на Антоан Бароан, който също не попадна в целта.

В 79-ата минута гостите организираха отлична атака, като само намесата в отбрана на Фемия, предотврати сигурен гол. Па Конате нахлу мощно в наказателното поле и комбинира на двойно подаване със свой съотборник отляво. Вместо да стреля от удобна позиция, Конате продължи надясно към Маркиньос, който обаче се засуети и не успя да стреля бързо, позволявайки на Фемия да му отнеме.

Десет минути преди края на редовното време зрителите станаха на най-спорния момент в срещата. Вратарят на домакините Анатоли Господинов излезе извън наказателното си поле, за да пресече пас към играч на гостите. Вратарят стигна о топката, но след рикошет тя срещна ръката му и излезе в тъч. Главният рефер обаче прецени, че няма умисъл в действията на вратаря и не му показа червен картон.

Резултатът в мача бе открит в самото начало на продълженията. Само две минути след подновяването на играта домакините съумяха да поведат след гол на ветерана Даниел Младенов. Той обаче свърши по-лесното след страхотен пробив на Кольо Станев. Той преодоля трима бранители на гостите преди да навлезе в пеналта и да намери необезпокоявания Младенов на около десет метра от голлинията фронтално срещу вратата. За опитния Младенов не представляваше никаква трудност да се разпише за 1:0.

В последната минута на първото продължение Мариян Иванов си изкара втори жълт картон и остави своите с човек по-малко за решителните последни петнадесет минути в срещата.

Па Конате пропусна уникален шанс да изравни в 109-ата минута. След центриране отдясно топката прехвърли всички в наказателното поле и попадна в непокрития Конате. Той овладя и стреля силно, но над вратата.  


FT ЕТЪР – БОТЕВ ПД 1:0

1:0 Даниел Младенов 92'

Стадион: "Ивайло", Велико Търново

Рефер: Димитър Буров, София

Етър: 13 Анатоли Господинов, 21 Атанас Кръстев, 11 Даниел Младенов, 7 Кольо Станев, 22 Ловре Кнежевич, 26 Мариян Иванов, 29 Николай Дичев, 16 Мартин Петков, 28 Николай Янков, 10 Николас  Фемия, 8 Христо Марков

Старши треньор: Веселин Великов

Ботев Пд: 13 Хидайет Ханкич, 7 Хосе Маркос Коста Мартинс, 10 Емануел Току, 11 Антоан Бароан, 22 Реда Рабеѝ, 24 Кевин Янсон, 25 Станислав Работов, 27 Атанас Чернев, 28 Филип Филипов, 31 Димитър Пройчев, 35 Джеймс Армел Етоо Ейенга

Старши треньор: Азрудин Валентич