Лудогорец излезе с декларация по повод снощната атака срещу фенове на тима във Враца.

Шампионите стигнаха до лесна победа над местния Ботев за Купата на България, но инцидент след срещата помрачи радостта на разградчани.

Ето и съобщението на Лудогорец:

"Ръководството, треньорският щаб и футболистите на ПФК „Лудогорец“ благодарят на правоохранителните органи и на кмета на Община Враца г-н Калин Каменов за бързата реакция по изясняване на инцидента, при който беше упражнено насилие върху привърженици на ПФК „Лудогорец“ непосредствено след мача ПФК „Ботев“, Враца – ПФК „Лудогорец“.

Ние сме дълбоко възмутени от упражненото насилие върху възрастни хора, които са пропътували стотици километри, за да подкрепят в дъжда любимия си отбор.

Имайки предвид бързите действия на местната полиция и прокуратура във Враца сме убедени, че бабаитите, които избиват комплекси върху беззащитни хора, ще си понесат последствията. Нека това бъде урок и пример за всички, че в България има закони и всеки ще си получи заслуженото.

Ръководството на ПФК „Лудогорец“ ще следи внимателно развоя на делото, както и всички случаи, в които се посяга на жени, деца и старци, дошли да подкрепят любимия отбор."