Литекс победи трудно като гост Пирин Благоевград в мач от 1/16-финалите на турнира за Купата на България с 2:1 след продължения.

За победителите реализираха Ваюши от дузпа в 73-ата минута и Джордан в 93-ата, а за домакините точен беше Владислав Златинов в добавеното време на редовните 90 минути от дузпа.

Срещата предложи качествен футбол и спорни ситуации, но в крайна сметка тимът на Красимир Балъков стигна до успеха.
 
През първото полувреме Литекс създаде няколко опасности пред вратата на домакините, но последният удар не беше сполучлив.
 
Първо в 10-ата минута Попов стреля към Костов, но гол нямаше. В 16-ата минута Джордан с пета опита да вкара, но капитанът на Пирин Георгиев парира удара.
 
До края на полувремето Хаджииванов и Башлиев от домакините опитаха добри атаки към Баривиера, но не сполучиха след добри намеси на бранители на Литекс. Футболистите от Ловеч отвърнаха с удари на Ваюши и Джордан, но и те не намериха целта.
 
Втората част предложи две попадения от дузпи. В 73-ата минута гостите откриха резултата с попадение на Ваюши от дузпа отсъдена за игра с ръка на футболист на Пирин в наказателното поле. Домакините протестираха бурно, но капитанът Георгиев получи жълт картон.
 
Преди това отново Ваюши в 54-ата минута пробва рефлекса на Костов, но стражът на Пирин изби.
 
В последните минути буквално завря и закипя на терена, а двата тима се хванаха и за гушите в последните мигове на редовното време. В даденото от съдията продължение Баривиера наруши правилата срещу Тасев в наказателното поле и последва дузпа за Пирин, която Златинов реализира.
 
Това прати мача в продължения. Буквално в първата си опасна атака Джордан реализира победното попадение за Литекс в 93-ата минута. Асприля стреля след разбъркване пред вратата на Пирин, вратарят Костов не успя да улови кълбото, а Джордан се сбърка от два метра, пращайки топката във вратата.
 
Домакините имаха възможност да изравнят резултата в 107-ата минута чрез Сандев, но топката се разходи по голлинията и излезе в аут. Преди това в 100-ата минута Георгиев се размина с топката с няколко сантиметра като беше близо до изравняването.
 
В крайна сметка Литекс е на 1/8-финал за Купата на България.

Вижте как се разви двубоят минута по минута.