Националният клуб на привържениците на Левски София изказа огромното си възмущение и гняв от случилото се по време и след футболната среща между отборите на Литекс и Левски. „Сините“ загубиха с 0:3 след продължения и отпаднаха от четвъртфиналите на турнира за Купата на България.

В края на двубоя в Ловеч се стигна до сблъсъци между феновете и полицията, а от Националния клуб на привържениците на Левски днес публикуваха позицията си в официалния си сайт.

„В сектора за привърженици имаме строг вътрешен контрол, съблюдаван стриктно от нашите стюарди. Намесата на полицията трябва да се състои само при явно несправяне на въпросните стюарди с осигуряването на реда при възникване на инциденти”, пишат феновете на Левски и споделят, че привържениците са били провокирани от жандармерията.

„Отменен чист гол на Левски реши всичко на терена и предизвика останалите събития. Главният съдия Таско Тасков е свирил общо 17 мача този сезон, от които 6 са на Литекс. Дали това е случайно? Случайност е и че четвъртият съдия Цветан Кръстев е бивш футболист на Литекс и носител на купата на България със същия отбор през 2001”, питат привържениците.

„Левски беше лишен от победата, беше обезкървен за следващия мач със същия този отбор, а най-вероятно ще се опитат и да го лишат от най-мощното му оръжие – публиката, която го подкрепя безрезервно навсякъде”, се казва още в част от позицията на Националния клуб на привържениците на Левски.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS