„Лудогорец се поизложи в Люксембург“. Това бе заглавието, което обрисува ремито на българския шампион срещу Дюделанж. Ако трябва да сме честни направо си се изложи и то много. Лудогорец нямаше право да допусне такова поражение, което сложи сериозно петно върху европейското представяне на клуба. Реално това е и първата евроиздънка на шампионите.

Нека обаче оставим на страна крайния резултат. Той не е толкова важен, освен, че Лудогорец загуби малко точки от клубния си коефициент. Шампионите можеха и да спечелят мача, но това реално е без значение. Важното, а и същевременно притеснителното, е слабата продукция, която „орлите“ изнесоха в Дюделанж. Лудогорец изигра най-слабия си мач в Европа, а имаше реалната възможност да играе само за удоволствие и кеф, а не да се стяга. Всичко щеше да се приеме нормално, да мине и да замине, ако не се превръщаше в лоша тенденция. Ако някой е забравил, преди няколко дни Лудогорец загуби от Хасково. Играта бе горе-долу същата. Поука от поражението край „Кенана“ така и не бе извадена.

Връщайки се още малко назад, трябва да отбележим, че първата победа над Дюделанж също не бе блестяща. Да, Лудогорец изработи супер голове, но след като падна първото попадение. Началото също бе слабичко, но тогава всичко свърши благополучно и играта остана на заден план.

Какви оправдания могат да се търсят за представянето на отбора? Високо самочувствие, надменно отношение или явно подценяване на съперниците. В клуба трябва да стискат палци причините да са това, защото всичко останало може да се окаже фатално.

Сега идват мачовете с Партизан, а преди това гостуване на кошмара в А група Черно море. Лудогорец трябва да влезе в час, защото звънецът вече удари, а място за неизвинени отсъствия няма.