Героят на Лудогорец от плейофа за влизане в групите на Шампионска лига Козмин Моци ще е главно действащо лице на церемонията по извършване на първа копка на реконструкцията на „Лудогорец Арена” в Разград. Това ще се случи в неделя преди мача на орлите от първенството с Берое – съобщи кметът на Разград Денчо Бояджиев.

Моци ще удари шампанското в единия от багерите, които ще работят по изграждането на новия сектор „Б” на стадиона – обясни Бояджиев. Очаква се именно тази трибуна да носи името на Моци, както благодетелят на Лудогорец Кирил Домусчиев обяви непосредствено след мача със Стяуа.

Румънецът ще получи и ключа на Разград – символ, който се връчва на хора с принос в развитието на столицата на Лудогорието. Кметът съобщи, че за деветте години, в които е на този пост, е връчвал ключа само 3 пъти.

Новият сектор ще бъде покрит, ще има 2355 места, под тях ще има съблекални и други технически помещения. Стойността на ремонта е 3 331 928,85 лв. без ДДС, обществената поръчка за извършването му спечели софийска фирма, която работи и по Тренировъчната база на шампионите.

Край спортното съоръжение ще се изградят допълнителни паркинги, каквито са изискванията на УЕФА – каза още кметът на Разград. Част от тях ще са на мястото на бившото хандбално игрище до стадиона и върху площадката за кучета. Бояджиев категорично опроверга коментари в публичното пространство, че върху територията на близкия Градски парк също ще се изграждат паркинги.

Бояджиев каза още, че със собствениците на клуба вече се подготвя процедура по отдаване на концесия на стадиона, документите се очаква да са готови до края на годината. Вероятно концесията ще е за максималния възможен срок, по стария закон за концесиите той е бил 35 години.