Секцията на спортните журналисти към Съюза на българските журналисти оповести позицията си за изказването на собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев по адрес на коментатора на мача на неговия тим с Партизан от Шампионската лига миналата сряда. 

В интервю пред вестник "7 дни спорт", дадено пред главния редактор на медията Юлий Москов, Домусчиев разкритикува остро коментатора Димитър Тренев от Нова Телевизия и обяви, че ще разговаря с ръководството на медията.

Пред интервюиращия Домусчиев отговаря на въпрос, формулиран като "Не ви ли направи впечатление, че коментарът беше малко странен" по следния начин:

"Коментаторът като че ли го бяха взели от сръбската телевизия. През цялото време говореше за добрата защита на сърбите, за пропуснатите възможности на Партизан. Мисля, че работеше като счетоводител някъде и през цялото време ни правеше сметки колко пари ще изкараме, колко ще спечелим и т.н. Просто коментарът беше под всякаква критика."
 
"И това не е само мое мнение, а на всички хора, които гледаха мача. Доста са възмутени от коментара на българската телевизия и на българин на мача с Партизан. Съжалявам единствено, че разочаровахме коментатора и победихме Партизан."

"Това беше единственият журналист, който изказа съмнения дали Безяк е бил ударен. И в сръбските медии няма някой да изказва съмнения, само нашият. Типично по български – да си завиждаме, да се мразим и да си пречим колкото можем."

Последва въпрос на интервюиращия Москов, дали Домусчиев е говорил с ръководството на Нова Телевизия и отговорът е:
 
"Смятам да се свържа с ръководството на Нова телевизия. При всички положения имам добри отношения с управата на телевизията, но ще обсъдя тази тема, защото мен като българин ме боли. Вместо един коментатор на българска телевизия да милее за родното, вижте какво се получава."

Ето и позицията по този казус на спортните журналисти:

"Секцията на спортните журналисти към Съюза на българските журналисти изразява дълбокото си притеснение и неразбиране от реакцията на собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев във връзка с телевизионния коментар на колегата Димитър Тренев на мача реванш от третия квалификационнен кръг на Шампионската лига срещу Партизан."

"В интервю за вестник "7 дни спорт" г-н Домусчиев не просто изразява недоволство от “недостатъчно патриотичния” коментар, което е негово право, но си позволява да заплашва чрез използване на връзките си с ръководството на Нова телевизия."

"Намираме подобно поведение на собственик на български футболен клуб, пък бил и той най-успешният, като оказване на груб и недопустим натиск върху работата на журналистите. Това е пряко вмешателство в дейността на коментатора и нарушение на принципите на свободата на словото."

"Надяваме се, че ръководството на Нова телевизия ще реагира достойно на опитите на г-н Домусчиев да дава насоки на коментаторите и ще защити колегата Димитър Тренев, който е доказал през годините своя изключителен професионализъм."

"В същото време се надяваме г-н Домусчиев да започне да разглежда журналистите не като свои подчинени, а като равностойни партньори, които имат право на собствено мнение за случващото се в притежавания от него клуб."

"Не на последно място пожелаваме успех на Лудогорец срещу Стяуа в плейофите на Шампионската лига, защото вярваме, че българският шампион трябва да заеме своето достойно място в групите на турнира", пише в позицията на Секцията на спортните журналисти към Съюза на българските журналисти.