Съвсем малко не достигна на Литекс, за да направи чудото срещу Дьошгьор. Ловчанлии губеха с 0:1, но обърнаха в края до 2:1 в своя полза на унгарска земя. Само още един гол трябваше на Литекс, за да се класира, но не успя да го вкара и отпадна с общ резултат 2:3.

Домакините откриха след дузпа в 38-ата минута. Литекс сътвори над дузина опасни положения пред вратата на съперника, преди най-сетне да реализира в последните минути.

Тогава най-напред Данило Асприля изравни резултата в 80-ата, а после от дузпа Уилмар Джордан направи резултата 2:1 за българския тим.

Първата среща в Ловеч приключи с победа за унгарците с 2:0, което изправи възпитаниците на Красимир Балъков пред изключително трудна задача, оказала се в крайна сметка непосилна, но за съвсем малко..

Двубоят се игра на стадион „Вароши“ в град Нийрехаза на 120 километра от Мишколц, където е домът на съперника на ловчанлии.

Срещата започна добре за българите. В 6-ата минута Ваюши изпълни фаул, топката срещна стената. Три минути по-късно Джордан шутира, но над вратата. В 12-ата минута домакините имаха много сериозно положение. Егерсеги подаде на Грумич, от там Бача шутира, но на половин метър от вратата на Литекс.

После отново Литекс взе инициативата. Вратарят на унгарците Ботон изби лошо топката, но нямаше кой да я довкара .

В 38-ата минута обаче бе отсъдена дузпа в полза на унгарците и Андраш Гостуни я реализира за 1:0.

Впоследствие ловчанлии отново имаха възможност чрез Ваюши, но и той нямаше шанс. 

Така полувремето приключи с аванс от един гол за Дьошгьор.

Второто полувреме отново премина при надмощие за Литекс.

Първо Бодуров опита да върне една центрирана топка, но тя вече беше излязла в аут. Нещо все не достигаше на ловчанлии пред гола.

В 51-ата Армандо Ваюши пробва изстрел отдалеч, но централният защитник на домакините Тамаш застана на пътя на топката.

В 55-ата Ваюши центрира от фаул, но изпълнението му не бе добро.

В 58-ата Джаксън Менди извърши грубо нарушение и бе декориран с жълт картон.

После Ваюши стреля опасно към долния ляв ъгъл на унгарската врата, но вратарят на Дьошгьор изби топката с крак. 

Кристиян Малинов стреля отдалеч в 61-ата, но втратарят отново се намеси и изби в корнер. 

Най-накрая след дузина положения Асприля успя да изравни след пас на Ваюши в 80-ата минута за 1:1.

Шест минути преди края на редовното време Джордан стигна и до втори гол. След като на два пъти съдията имаше основание да посочи бялата точка, най-сетне го стори и Джордан реализира дузпата за 1:2.

В добавеното време на мача Красимир Балъков навлезе на терена, за да подаде една топка, която се бавеше от домакините, след което бе изгонен от съдията.

ДЬОШГЬОР - ЛИТЕКС 1:2

ДЬОШГЬОР: Антал, Хушич, Кадар, Окука, Дебрецени, Богнар /64 Марянович/, Егерсеги, Гостуни /74 Бор/ , Елек, Бача, Грумич /83 Немет/.

ЛИТЕКС: Винисиус, Недялков, Бодуров, Менди, Малинов /77 Руменов/, Попов, Цветков /66 Ангелов/, Бумал, Джордан, Ваюши, Асприя.

Голмайстори: 1:0 Гостуни 38-д, 1:1 Асприля 80, 1:2 Джордан 84-д.